Only lovers left alive

aceasta este soundtrack.ul de la filmul only lovers left alive
„Only lovers left alive” împleteşte cu blândeţe şi bun gust ideea de eternitate în cele mai frumoase forme ale ei, pe fondul unei poveşti de dragoste dintre doi oameni sortiţi să nu moară.
Ea (Tilda Swinton) locuieşte în Tanger, înconjurată de cărţi (pe care le ţine în frigider pe post de „hrană”) iubindu-şi soţul de la distanţă (Tom Hiddleston), care compune muzică în Detroit.
Două personaje diferite însă legate de iubirea pentru artă şi înţelegerea vieţii din aceeaşi perspectivă.

Numele personajelor sunt mai mult decât sugestive: Adam şi Eve, iar traseul lor de-a lungul secolelor i-a purtat printre cele mai mari nume din muzică, literatură şi ştiinţă, oameni pe care i-au cunoscut şi despre care vorbesc cu drag şi nostalgie, ca nişte vechi prieteni.

Eve îşi sună soţul cu ajutorul unui iPone alb, iar Adam răspunde la un telefon de prin anii 80. Pasionat de tehnică şi electronică, el conectează nişte fire în apartamentul său de artist dezordonat şi iniţiază un apel video cu ea, văzând-o pe ecranul unui televizor cu tub catodic.

Liniştea şi seninătatea relaţiei lor reiese din căldura cu care se completează reciproc, Eve reuşind să îşi ridice soţul din angoase şi căderi (tipice oricărui om măcinat de mizeria umanităţii) cu dezinvoltură şi optimism, luându-l la dans în sufrageria dezordonată din Detroit şi liniştindu-l cu înţelepciunea unei femei care înţelege lucrurile în esenţa lor.

Contrar oricărui film prost cu vampiri, necesitatea hranei reprezintă pentru personaje o problemă cât se poate de normală pe care o rezolvă reducând la minim scenele shock cu dinţi înfipţi în beregate, metodă pe care o desconsideră şi la care apelează doar în cazuri extreme.

Menţionarea numelor lui Byron, Darwin, Shakespeare, Galileo, Newton, Fibonacci, Faust sau dr. Watson pe soundtrackul ce alternează între acorduri de balade rock şi beat-uri orientale profunde în dialoguri despre teorii ale universului fac din film un regal preţios şi sensibil.

Reclame

6 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s